How To Get A Visa For Turkey

Ar keliaujant į Turkiją reikia vizos?

Taip. Turkijos vizos reikalavimai priklauso nuo keliautojo turimos pilietybės. Ar reikia vizos piliečiams iš Jungtinės Karalystės? Ar Turkijos viza privaloma JAV piliečiams? Atsakymas yra taip, vizos reikia, kaip ir daugelio kitų šalių piliečiams. Reikalavimus galite pasitikrinti tuo metu, kai teikiate prašymą.

Ko reikia Turkijos E-Vizos prašymui?

Turite turėti kelionės dokumentą, kuris galioja bent 6 mėnesius nuo tos dienos, kai ketinate atvykti į Turkiją. Priklausomai nuo jūsų pilietybės, prašymo pildymui gali reikėti pateikti papildomus dokumentus. Būsite informuoti apie reikalingus dokumentus po to, kai prašyme nurodysite savo pilietybė ir kelionės datas.

Ar reikia turėti vizą keliaujant į Turkiją tą dieną, kuri nurodyta prašyme?

Ne. Turkijos e-Vizos galiojimo periodas prasideda nuo jūsų prašyme nurodytos datos. Į Turkiją galite keliauti bet kuriuo metu nurodytame periode.

Ar reikia turėti atskirą vizą žmonėms, kurie kartu su manimi keliauja į Turkiją?

Taip. Kiekvienas keliautojas turi turėti atskirą e-Vizą.

Ar galiu su e-Viza vykti į Turkiją kelis kartus?

Tam tikrų šalių piliečiai gali pateikti prašymą daugkartinio atvykimo e-Vizai gauti. Tokio tipo e-Vizą galite naudoti visoms galimoms kelionėms vizos galiojimo laikotarpyje, jei esate vienos iš šių šalių pilietis:

Daugkartinės E-Vizos Šalys

Norėčiau likti Turkijoje ilgiau nei leidžia e-viza. Ką daryti?

Šalyje likti ilgesnį nei vizos nurodytą laikotarpį yra nelegalu. Jei taip atsitiks, galite būti deportuoti, jums bus uždrausta atvykti į Turkiją tam tikrą laikotarpį ir/arba turėsite susimokėti baudas. Jei norite pasilikti Turkijoje ilgiau nei vizos leidžiamą laikotarpį, kreipkitės į vietinę policijos nuovadą prašydami leidimo gyventi.

Svarbu įsidėmėti, jog šios e-Vizos kelionių tikslai turi būti verslo ar prekybos. Jei norite pateikti prašymą kitai vizai gauti, t.y. darbo ar studento vizos, prašymus šioms vizoms gauti turite pateikti artimiausioje Turkijos ambasadoje ar Konsulate.

Kada pateikti Turkijos e-Vizos prašymą?

Prašymą e-Vizai gauti galite pateikti bet kuriuo metu prieš kelionę. Kadangi apdorojimo procesas gali užtrukti iki 48 valandų, rekomenduojame pateikti e-Vizos prašymą bent 72 valandos prieš išvykstant į Turkiją.

Jei nenoriu e-Vizos ar galiu gauti vizą, kai atvyksiu į Turkiją?

Galite gauti vizą, kai atvyksite į Turkiją, jei esate pilietis vienos iš šių šalių:

Piliečiai, kurie gali gauti Turkijos E Vizą atvykus į šalį

Ar galiu apmokėti Turkijos vizos mokesčius jei neturiu kredito ar debeto kortelės?

Deja, apmokėjimus už e-Vizos prašymą priimame kredito ar debeto kortele. Tačiau kortelė nebūtinai turi būti jūsų vardu.

Kiek laiko galios mano e-Viza?

Jūsų e-Vizos galiojimo laikotarpis priklauso nuo šalies, kuri jums išdavė jūsų pasą. Norėdami sužinoti, kiek dienų galite apsistoti Turkijoje su šia viza, spauskite mygtuką „pateikti prašymą“ mūsų pagrindiniame puslapyje ir užpildykite savo kilmės šalį bei nurodykite kelionės dokumento tipą.

Neketinu palikti tarptautinės tranzito erdvės ar man reikalinga Turkijos e-Viza?

Ne. Jei liekate tarptautinėje tranzito erdvėje, viza jums nėra būtina.

Kas atitinka Turkijos e-Vizos reikalavimus?

Šalių nurodytų žemiau piliečiai atitinka Turkijos e-Vizos reikalavimus. Norėdami sužinoti kriterijus, eikite į pradinį tinklapį, spauskite „pateikti prašymą“ mygtuką ir pasirinkite savo kelionės šalį ir kelionės dokumento tipą.

Piliečiai, kurie gali pateikti prašymą Turkijos E Vizai gauti internetu