Kā saņemt vīzu ieceļošanai Turcijā

Vai jums ir nepieciešama Turcijas vīza?

Jā. Turcijas vīzas prasības ir atkarīgas no ceļotāju pilsonības. Vai man ir nepieciešama Turcijas vīza, ja esmu Lielbritānijas pilsonis? Vai Turcijas vīza ir nepieciešama ASV pilsoņiem? Atbilde ir jā, jo Turcijas vīza ir nepieciešama daudzu valstu pilsoņiem. Jūs varat pārbaudīt, vai jums ir nepieciešama vīza, pieteikšanās brīdī.

Kas ir nepieciešams, lai aizpildītu pieteikumu Turcijas E-Vīzas saņemšanai?

Jums ir nepieciešams personu apliecinošs dokuments, kas ir derīgs vismaz 6 mēnešus no dienas, kad plānojat ierasties Turcijā. Atkarībā no jūsu pilsonības jums var tikt pieprasīti arī citi dokumenti vīzas pieteikuma aizpildīšanas laikā. Jūs saņemsiet informāciju par šim prasībām pēc tam, kad norādīsiet savu pilsonību un plānotā ceļojuma datumus.

Vai Turcijas vīza ir derīga tikai pieteikumā norādītajā ierašanās datumā?

Nē. Turcijas E-Vīzas derīguma termiņš sākas ar jūsu pieteikumā norādīto datumu. Jūs varat ieceļot Turcijā jebkurā laikā vīzas derīguma termiņa ietvaros.

Vai cilvēkiem, kas dodas uz Turciju kopā ar mani, ir nepieciešama individuāla Turcijas E-Vīza?

Jā. Katram ceļotājam ir jābūt atsevišķai E-vīzai.

Vai es drīkstu ieceļot Turcijā vairākas reizes, izmantojot manu E-Vīzu?

Konkrētu valstu pilsoņi var pieteikties un saņemt E-Vīzu vairākkārtējai iebraukšanai. Ja esat sekojošo valstu pilsonis, jūs varat izmantot E-Vīzu, lai ieceļotu valstī neierobežotu skaitu reižu vīzas derīguma termiņa laikā:

Daudzkārtējās iebraukšanas E-vīzas valstis

Es vēlos palikt Turcijā uz ilgāku laiku nekā to atļauj Turcijas E-Vīza. Ko man darīt?

Uzturēties valstī ilgāk par vīzas derīguma termiņu ir pretlikumīgi. Ja jūs pārkāpsiet vīzas derīguma termiņu, jūs var deportēt un aizliegt ieceļot Turcijā un/vai piemērot sodu. Ja vēlaties uzturēties Turcijā pēc vīzas derīguma perioda beigām, piesakieties jebkurā policijas iecirknī, lai saņemtu uzturēšanās atļauju.

Ir svarīgi atcerēties, ka E-Vīza tiek izsniegta tikai tūrisma un darījumu braucieniem. Ja vēlaties pieteikties cita veida vīzai, piemēram, darba vīzai vai studiju vīzai, jums ir jāiesniedz pieteikums Turcijas vēstniecībā vai konsulātā.

Kad ir jāpiesakās Turcijas E-Vīzai?

Jūs varat iesniegt pieteikumu E-Vīzas saņemšanai jebkurā laikā pirms ceļojuma. Tomēr ņemiet vērā, ka vīzas pieteikuma apstrāde ilgst 48 stundas, tāpēc ir ieteicams iesniegt pieteikumu laicīgi, vismaz 72 stundas pirms dodaties uz Turciju.

Ja nevēlos pieteikties E-Vīzai, vai es varu saņemt vīzu ierodoties Turcijā?

Jūs varat iegūt vīzu ierodoties Turcijā, ja esat kādas no tālāk uzskaitītajām valstīm pilsonis:

Pilsoņi, kas var saņemt Turcijas E-vīzu ierašanās brīdī

Vai es varu apmaksāt Turcijas vīzas izmaksas, ja man nav kredītkartes vai debetkartes?

Diemžēl vienīgais E-Vīzas pieteikuma apmaksas veids ir apmaksa ar kredītkarti vai debetkarti. Tomēr kredītkartei vai debetkartei nav jābūt uz jūsu vārda.

Cik ilgu laiku ir derīga mana E-Vīza?

Jūsu E-Vīzas derīguma termiņš ir atkarīgs no valsts, kuras pilsonis esat. Lai uzzinātu, cik dienas jūs drīkstat pavadīt Turcijā, nospiediet pogu Pieteikties mūsu galvenajā lapā, norādiet valsti, kuras pilsonis esat, un ceļošanas dokumenta veidu.

Ja es neplānoju pamest starptautisko tranzīta zonu, vai man ir nepieciešama Turcijas E-Vīza?

Nē. Ja neplānojat pamest starptautisko tranzīta zonu, vīza jums nav nepieciešama.

Kas var saņemt Turcijas E-Vīzu?

Zemāk norādīto valstu pilsoni var pieteikties Turcijas E-Vīzai ar noteikumu, ka viņi atbilst Turcijas prasībām attiecībā uz vīzu piešķiršanu. Lai noskaidrotu šīs prasības, dodieties uz mūsu galveno lapu, nospiediet uz Pieteikšanās pogas, izvēlieties valsti, kuras pilsonis esat un norādiet ceļošanas dokumenta veidu.

Pilsoņi, kas var pieteikties Turcijas E-vīzai tiešsaistē