Hoe een visum krijgen voor Turkije

Heeft u een visum voor Turkije nodig?

Ja. Turkse visumvereisten zijn afhankelijk van de nationaliteit van de bezoeker. Heb ik een visum voor Turkije nodig vanuit het Verenigd Koninkrijk? Is een Turks visum voor burgers van de VS vereist? Het antwoord is ja, en het is ja voor vele andere nationaliteiten. U kunt controleren of u in aanmerking komt wanneer u een aanvraag doet.

Wat heb ik nodig voor mijn Turkije E visum aanvraag?

U heeft een reisdocument nodig dat geldig is voor ten minste 6 maanden vanaf de datum waarop u van plan bent om Turkije binnen te komen. Afhankelijk van uw nationaliteit, kunnen er aanvullende documenten nodig zijn voor een visumaanvraag. U wordt op de hoogte gebrachtvan deze vereisten nadat u uw nationaliteit en data geselecteerd heeft.

Hebt u een visum nodig om naar Turkije te gaan op de exacte datum zoals opgegeven in de aanvraag?

Nee, de geldigheidsduur van uw Turkije e-visum begint vanaf de datum gespecificeerd in uw aanvraag. U kunt reizen op elk moment binnen deze datum reizen naar Turkije.

Heb ik een apart Turkse evisum nodig voor mensen die mij vergezellen?

Ja. Elke reiziger moet een afzonderlijk e-visum hebben.

Kan ik Turkije meerdere malen inreizen met mijn e-visum?

Burgers van bepaalde landen kunnen een meervoudig visum aanvragen en verkrijgen. U kunt dat e-visum gebruiken voor zoveel reizen als vereist tijdens de geldigheidsduur van het visum als u een burger bent van:

Meervoudige reizen E-visum landen

Ik zou langer in Turkije willen verblijven dan het Turkse e-visum toelaat. Wat moet ik doen?

Het is illegaal om .langer te blijven dan uw visum toelaat. Als u dat doet, kunt u worden uitgezet, verboden te reizen naar Turkije voor een periode van tijd en/of gevraagd om boetes te betalen. Als u langer in Turkije wilt blijven, doe dan een aanvraag bij een plaatselijke politiebureau voor een verblijfsvergunning.

Het is belangrijk om te onthouden dat het doel van een e-visum voor strikt toeristische of commerciële doeleinden is. Wilt u een aanvraag voor een ander soort visum doen, zoals een werkvisum of studentenvisum, moet u een aanvraag indienen bij uw dichtstbijzijnde Turkse ambassade of het consulaat.

Wanneer moet ik een aanvraag doen voor mijn Turkije e-visum?

U kunt uw e-visum aanvraag indienen op elk moment voordat u op reis gaat. Echter, omdat de verwerking kan duren tot 48 uur, is het verstandig om ten minste 72 uur uw e-visum aanvraag in te dienen voordat u vertrekt naar Turkije.

Als ik geen e-visum wil gebruiken, kan ik dan een visum krijgen bij aankomst in Turkije?

U kunt in staat zijn om een visum te krijgen wanneer u aankomt in Turkije als u een burger van een van de volgende landen bent:

Burgers die een Turkije E-visum kunnen krijgen bij aankomst

Kan ik mijn Turkse visumkosten betalen als ik geen creditcard of bankpas heb?

Helaas kunt u alleen uw e-visum kosten van de aanvraag met een creditcard of bankpas betalen. Echter, de kaart hoeft niet op uw eigen naam te staan.

Hoe lang is mijn e-visum geldig?

Uw e-Visum geldigheidsduur is afhankelijk van het land waarin uw paspoort is afgegeven. Om te weten te komen hoeveel dagen u kunt verblijven in Turkije onder uw visum, klik op de aanvraagknop op onze hoofdpagina en vul uw land van herkomst en het type van het reisdocument in.

Als ik de internationale transitzone niet zal verlaten, moet ik dan ook een Turks e-visum hebben?

Nee, als u in de internationale transitzone blijft, is een visum niet nodig.

Wie komt in aanmerking voor het Turkse e-visum?

De burgers van de hieronder vermelde landen zijn de e visum landen en komen in aanmerking voor het Turkije e-visum, mits zij voldoen aan de Turkije visumvereisten. Om achter deze criteria te komen, ga naar de hoofdpagina, klikop de knop Aanvragen en selecteer uw Land van Herkomst en soort reisdocument.

Burgers die een Turkije E-visum online kunnen aanvragen